اخبار ساخت و ساز و ساختمانی و معماری

۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

درحالی استاندار تهران از ساخت پلاسکو جدید تا عید فطرسال ۹۹ خبر داده که هفته گذشته بنیاد مستضعفان در بیانیه‌ای به طور تلویحی از عدم همراهی شهرداری در این پروژه انتقاد کرد. به نظر می‌رسد اختلافات موجود ساخت ۲ ساله پلاسکو را با تردیدهای مواجه کرده است.

به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ محمدحسین مقیمی استاندار تهران درباره ساختمان جدید پلاسکو گفته است:  از زمانی که رسیدگی به وضعیت ساختمان پلاسکو و اجرای طرح جدید آن به استانداری تهران محول شد جلسات متعددی تاکنون برگزار شده است.

وی افزود:در نهایت قرار شد ساختمان بازسازی شود، به نحوی که ۵ طبقه برای اقدامات خدماتی ساخته شود و از محل درآمد آن هزینه‌‌‌‌های ساختمان تامین شود. بنیاد مستضعفان هزینه‌‌‌های ساختمان را تقبل کرده است.

وی با بیان  “از عید فطر امسال کار بازسازی ساختمان ۱۵ طبقه پلاسکو کلید خواهد خورد و در عید فطر دو سال آینده به بهره برداری می رسد” تصریح کرد:‌قسمت پشت ساختمان ۱۵ طبقه پلاسکو که در ۵ طبقه است، به عقیده برخی از کسبه و ساکنان پلاسکو امکان مقاوم‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی دارد و قبول کردند با هزینه ساکنان مقاوم‌‌‌سازی انجام شود، تعدادی هم البته عقیده بر نوسازی این ساختمان همچون ساختمان ۱۵ طبقه دارند، برای این کار نظرسنجی ساکنان از طریق فرمانداری، شورای کسبه پلاسکو و اتاق اصناف انجام خواهد شد و مهندس مشاور طرح را ارائه دهد و پس از تایید، شهرداری طبق طرح مقاوم‌‌‌سازی یا نوسازی پروانه بدون هزینه صادر خواهد کرد.

این در حالی است که ۱۰ روز پیش بنیاد مستضعفان در بیانیه‌ای خواستار همکاری و همراهی نهادهای ذی‌ربط برای ساخت پلاسکو جدید شد. در بخشی از این بیانیه آمده بود: «… بنیاد مستضعفان با درک کامل از فاجعه و به دور از نگاه بنگاهی یا سازمانی با دید ملی و از منظر حاکمیتی برای جبران  یک ارزش  از دست رفته و کمک به کسبه آسیب دیده کاملا منعطف عمل کرد تا جاییکه زمین متعلق به این بنیاد موسوم به “پارکینگ اکبر” همجوار ملک پلاسکو به جهت محدودیت‌های قانونی برای تخصیص تراکم شهری در منطقه  برای دست یافتن به تراکم  قانونی مورد نیاز جهت تامین ۶۰۰ واحد تجاری با صرف هزینه برای رفع تصرف  به زمین فعلی پلاسکو برای اجرای پروژه در نظر گرفته شد. با امید به همدلی برای یک مطالبه ملی و همچنین از سرگیری هر چه سریعتر کسب و کار مالکان سرقفلی پلاسکو همزمان رایزنی با  سازمان های مسئول برای دست یافتن به نتیجه در صدور و اجازه آغاز عملیات ساخت و ساز ادامه یافت؛ اما متاسفانه نه تنها برخی از کسبه پلاسکو و نهادهای مسئول به تسریع فرآیند کمک نکردند  بلکه حاشیه‌سازی‌ها، اظهار نظر  غیرکارشناسی و بعضاً احساسی و فاقد پشتوانه فنی کار را پیچیده تر از گذشته کرد. بعد از چند ماه تلاش و به دنبال صورتجلسه مکتوب با مقامات شهرداری و قضایی در اواخر سال ۹۶ بنیاد مستضعفان، کار گودبرداری و همزمان آزمایشات  مکانیک خاک را آغاز کرد که با ممانعت و مخالفت ادامه کار از طرف کسانیکه خود را مالکان سرقفلی در ساختمان ۵ طبقه باقیمانده از پلاسکو معرفی کرده اند روبرو شد… نباید مانع بنیاد مستضعفان در اجرای این پروژه ملی شد و با طرح حواشی و مسائل کم اهمیت  کار را بیش از این به تاخیر انداخت…شرط لازم و اساسی برای ایجاد جایگزینی فاخر، همدلی و همراهی دستگاه‌ها و مقامات ذی ربط می باشد و بنیاد مستضعفان  برای تامین حقوق صاحبان سرقفلی، رعایت قوانین و مقررات و احکام قضایی و شهری در کنار سایر دستگاه های مسوول با همه توان  خود تلاش  خواهد نمود.

گرچه بنیاد مستضعفان طی حدود ۱۸ ماه اخیر تلاش کرده عملیات ساخت پلاسکو جدید را آغاز کند اما طی این مدت با موانع متعددی مواجه بوده که در بیانیه شماره ۲ این نهاد به برخی از آنها اشاره ش. در مسیر ساخت این ساختمان قطعا همکاری شهرداری تهران و تمام نهادهای ذی ربط لازم و ضروری است. مسئله‌ای که تاکنون به هر دلیلی اتفاق نیفتاده که ثمره آن تاخیر در آغاز عملیات اجرایی پلاسکو جدید بوده است.

از سوی دیگر با توجه به این‌که ساختمان پلاسکو در  یک منطقه پر تردد واقع شده بایستی برنامه‌ریزی مناسبی جهت تامین مصالح ساختمانی و… از سوی نهادهای ذی‌ربط به ویژه شهرداری تهران در این رابطه صورت گیرد. موضوعی که تاکنون ظاهرا به آن توجهی نشده است.


منبع : www.bananews.ir/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ خرداد ۹۷ ، ۱۳:۱۳
ava kh

انواع مواد و مصالح ساختمانی :

مصالح ساختمانی گاهی به همان صورت که در بلند مدت یافت می شود فقط با شکل دادن مورد استفاده قرار می گیرند و گاهی از ترکیب آنها با یکدیگر مصالح جدیدی به دست می آید.مثل سیمان که از ترکیب آهک و خاک رس به کمک حرارت حاصل می شود.یا گچ و آهک که از پختن سنگ گچ و سنگ آهک به دست می آید. اخیرا مواد و مصالحی از ترکیبات شیمیایی و به روشهای صنعتی به دست آمده است مثل PVC  و پلی اورتان که به مرور جای مصالح طبیعی را خواهند گرفت. چنانچه در بین موارد در قطعات پیش ساخته گچی یا بتونی از الیاف مصنوعی استفاده می گردد.

 

خواص عمومی مصالح ساختمانی:

به طور کلی مواد و مصالح ساختمانی دارای خواص فیزیکی از قبیل مقاومت و در مقابل نیروهای فشاری ، کششی ، برشی و سایشی هستند علاوه بر اینها می توانیم به هر شکل و اندازه ای که نیاز داشته باشیم از مواد و مصالح ساختمانی استفاده نماییم.

ترکیب مصالح ساختمانی با آب و هوا و عناصر دیگر نیز از جمله خواص شیمیایی این مواد هستند که از این ترکیبات نیز مواد و مصالح جدیدی حاصل میشود. از طرفی خواص مکانیکی و رفتاری مواد و مصالح ساختمانی از جهات مختلف در علم مهندسی ضروری و الزامی است.

 

خواص فیزیکی مصالح :

خواص فیزیکی مصالح عبارتنداز : الف : وضع ظاهری مصالح ساختمانی مانند رنگ ، بو ، شکل ظاهری ، وزن ، جرم ، وزن مخصوص،تخلخل،پوکی و...

ب: تاثیر حرارت ، دما بر مصالح ساختمانی و مواد اولیه آن نظیر قابلیت انتقال حرارت ، گرمای ویژه ، نقطه ذوب و ...

 

الف – 1- خواص ظاهری مصالح ساختمانی :

1-1 جرم

 1-2 وزن                                        

1-3 حجم : حجم جامد جسم شامل حجم مواد جامد مصالح. حجم کلی شامل حجم مواد جامد + فضای خالی داخل مصالح. حجم فضایی یا ظاهری شامل حجم کلی و فضایی بین قطعات مصالح (ماشین آجر).

1-4 وزن حجمی مصالح ساختمانی (وزن فضایی یا ظاهری)

1-5 وزن مخصوص مصالح ساختمانی

1-6 پوکی مصالح :عبارت است از مقدار حجم خالی در اجسام نسبت به حجم جامد مصالح

1-7 تخلخل مصالح : عبارت است از حجم کل حفره های داخل مصالح ساختمانی نسبت به حجم کل مصالح.

 

ب – 1- تاثیر حرارت بر مصالح ساختمانی :

2-1 قابلیت هدایت حرارتی که بستگی به موارد زیر دارد :

الف) مصالح ساختمانی از نظر کیفیت طبیعی و مواد اولیه آن.

ب) ساختمان مولکولی و حالت کریستالی مصالح.

ج) تخلخل ، که هرچه درصد آن بالاتر باشد حرارت کمتری انتقال می یابد.

د) چگونگی تشکیل پوکی در ساختمان مصالح پیش ساخته.

هـ) هرچه سوراخهای داخل مصالح درشتر و به هم پیوسته تر باشند قابلیت هدایت حرارتی آن بیشتر است.

 

ب- 2- گرمای ویژه مصالح ساختمانی :

که عبارت است از مقدار گرمایی که یک گرم از مصالح به خود می گیرد تا دمای آن یک درجه سانتیگراد افزایش یابد. گرمای ویژه مصالح ساختمانی و قابلیت هدایت حرارتی آنها کاربرد زیادی در تعیین ضخامت دیوارهای تیغه بندی ، خارجی و دیوارهای صنایع حرارتی و برودتی دارد.

 

ب- 3- مقاومت در برابر آتش :

مقدار درجه حرارتی است که مصالح می توانند قبل از ذوب شدن تحمل نمایند. مصالحی که برای مقاومت در برابر آتش استفاده می شوند عبارتند از :

1- مصالح نسوز که حرارت بالاتر از 1580 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند.

2- مصالح دیرگدازکه حرارت بین 1350 تا 1580 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند.

3- مصالح زودگداز که در حرارت پایین از 1350 درجه سانتیگراد ذوب می شوند.

ب- 4- دوام در برابر تغییرات شدید دما : بعضی مصالح بسته به موارد کاربردشان باید در برابر آب و بخار آب ، یخ زدگی ، ذوب شدن ، جذب آب ، رطوبت هوای مجاور و ... که عبارتنداز :

1) قابلیت جذب رطوبت هوا

2) قابلیت جذب آب – در بسیاری از مصالح خواص خشک آن با خواص اشباع شده آن تفاوتهای بسیاری دارد. خاصیت قابلیت هدایت حرارتی ، تغییرات طول نسبی ، دوام مکانیکی مصالح و کلیه خواص فیزیکی از جمله وزن واحد حجم و جرم فضائی جسم اشباع شده نسبت به جسم خشک تغییرات زیادی دارد.

3) ضریب نرمی یا ضریب سنتی مصالح ساختمانی : ضریب مقاومت فشاری مصالح در حالت اشباع را نسبت به مقاومت فشاری مصالح در حالت خشک ضریب نرمی مصالح می گویند.اگر این ضریب بزرگتر از 8/0 باشد مصالح ، نفوذ ناپذیر شناخته شده ، کاربرد آنها در رطوبت و آب اشکالی ایجاد نمی کند.

4) نفوذ ناپذیری مصالح در برابر آب : قابلیت نفوذ پذیری عبارت است از مقدار آبی که تحت فشار در حجم نفوذ کرده ، از آن عبور می کند.

5) مقاومت در برابر یخ زدگی : به مصالحی مقاوم گفته میشود که از یخ زدگی بیش از 15 تا 25 درصد مقاومت طبیعی خود را از دست ندهند و کاهش وزنی آنها بر اثر ترک خوردن و جدائی مصالح پس از 40 بار یخ زدگی بیش از 5 درصد حالت طبیعی نباشد.

6) نفوذ ناپذیری مصالح ساختمانی در برابر گازها

 

خواص مکانیکی مصالح ساختمانی :

چگونگی پایداری مصالح ساختمانی در برابر عوامل مکانیکی بستگی مستقیم با گنجایش پذیرش نیروها به وسیله مصالح ساختمانی دارد و بررسی این عوامل خواص مکانیکی مصالح را مشخص می کند. عواملی که با خواص مکانیکی مصالح ساختمانی سر و کار دارند شامل نیرو ، کار و انرژی می باشند.

 

مقاومت مصالح ساختمانی :

توانایی و گنجایش مصالح برای پذیرش شنها و نیروها را (( تاب یا مقاومت مصالح)) می نامند. این مقاومت را به صورت مقاومت فشاری ، کنشی ، پیچشی و ضربه ای ظاهر می شود.عواملی که با مقاومت مصالح ساختمانی سر و کار دارند شامل تنش ، کرنش ، و جدول الاستیته هستند.

 

خواص شیمیایی مصالح ساختمانی :

چگونگی پایداری مصالح ساختمانی در برابر عوامل شیمیایی مشخص کننده خواص و کاربرد شیمیایی مصالح است. اسیدها و بازهایی که در شرایط عادی با آب و گازهای موجود در هوا ترکیب می شوند با مواد تشکیل دهنده مصالح ترکیب شده و به مصالح آسیب می رسانند. وجود ترکها در مصالح یا اطراف آن باعث ترکاندن مصالح می شوند.

 

نام های مصالح پر کاربرد در ساختمان :

1- گچ         2- سیمان      3- آهک          4- شن و ماسه       5- خاک       6- کاشی – سرامیک            7- آجر-سفال    8- سنگ      9- ملات ها        10- قیر      11- چوب          12- شیشه         13- نسوزها       14- انواع مواد استحمالی

نماسازی آجری : طراحی نما : آجری

پیوند نیم نیم : در دیوارهای 10 سانتی

پیوند سره : در دیوار های 21 سانتی متری و 35 سانتی متری

پیوند بلوکی ، پیوند صلیبی ، پیوند هلندی ، پیوند بلوکی صلیبی ، پیوند کله راسته ، پیوندهای ویژه : در دیوارهای 21 سانتی متری

هشته گیر : الف) پنهان      ب) آشکار

لغاز یا گوشواره             ریشه پیوند

 

ابزارهای عمومی ساختمان :

1- شمشه        2- شاقول        3- ریسمانکار         4- تراز     5- گونیا         6- متر         7- کمچه – ماله            8- تیشه و انواع آن          9- چکش لاستیکی          10- پتک        11- گلنگ          12- بیل             13- فرغون         14- استانبلی           15- پیمانه

 

اصول آجرچینی ، دیوار چینی :

تعریف دیوار:عضوی از ساختمان است که از اصول تراز و شاقول بهره مند بوده و باید طبق نقشه مورد نظم و با پیوند کاملی ساخته شود.

 

تعریف پیوند :اتصال بین آجرها و شکل قرار گرفتن آنها نسبت به همدیگر را پیوند می گویند.

 

اصول پیوند : قرار دادن آجرها در کنار هم بند برشی ایجاد می کند و از مقاومت دیوار می کاهد و هرچه بیشتر از آجرهای درسته بدون شکستگی استفاده شود ، دیوار محکمتر خواهد شد.

مقدار بند برشی در رمهای اجرا شده با درصد اتصال نسبت عکس پیوند دارد.

منبع: behinesaz.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ خرداد ۹۷ ، ۱۰:۳۲
ava kh